Hoe gaat het met… Geth?

Geth kwam behoorlijk angstig en gehavend binnen. Hij was gevonden op straat. In zijn nek zat een hele grote open wond en ook op zijn kop had hij meerdere plekjes. Misschien aangereden? We wisten het niet, want er was geen eigenaar meer te vinden.

Na onderzoeken en testen bleek dat Geth een behoorlijke allergie had. We hebben hem meteen op speciaal voer gezet en zijn plekken werden steeds mooier. Alleen de wond in zijn nek krabte hij elke keer weer open. Genezing jeukt natuurlijk ook, dus toen besloten we hem een rompertje aan te doen. Geth had gelukkig zijn vertrouwen in de mensheid weer terug, ondanks dat we hem natuurlijk ook elke keer medicijnen moesten geven en dagelijks zalfden. Dus dat rompertje aantrekken lukte! En hij liet hem nog zitten ook 😀

Na een tijdje was het eindelijk tijd om een nieuw baasje te zoeken, zodat hij in een rustige omgeving nog beter kon genezen. Er waren al eerder mensen langs geweest voor hem, maar omdat zijn behandeling in het asiel lang duurde, haakten ze toch weer af. Gelukkig duurde het nu niet lang; deze lieve knapperd had zó weer andere potentiële nieuwe baasjes om zijn pootjes gewonden. En na groen licht van onze dierenarts was het eindelijk na 3 maanden zover: hij mocht naar een eigen warme mand verhuizen!

Superbenieuwd natuurlijk naar hoe het met hem ging, kregen we gelukkig positief bericht!

“Lieve verzorgsters bij het Julialaantje,

4 weken geleden hebben wij Geth (of zoals wij hem nu noemen Gerp) van jullie overgenomen. En wat zijn we blij met hem. Een van jullie zei dat we de leukste kat van het asiel meenamen, nou dat klopt. Dat hebben we gedaan. Hij is een gigantische knuffelkater en doet niets liever dan op schoot slapen, meewerken als je thuis werkt, of knuffelen als je aan het eten bent (op bedelen gaan we uiteraard niet in!). En voor een praatje is hij ook altijd in.

Van de plekken in z’n nek is bijna niks meer te zien. De vacht is nog wel wat dunner, dus we kunnen het goed in de gaten houden. 

We willen jullie ontzettend  bedanken voor de goede zorgen en zijn heel blij dat jullie hem voor ons bewaard hebben. 

Groetjes Laurien en Floris en Gerp”

Bij de foto’s ziet u er eerst 2 die in het asiel zijn gemaakt (de eerste bij binnenkomst, waarbij de plekjes op zijn kop te zien zijn en de tweede met zijn rompertje aan) en daarna de foto’s van de nieuwe eigenaren!