Stichting Streekdierentehuis ’t Julialaantje in Rijswijk zoekt een:

Assistent-beheerder

De Stichting Streekdierentehuis ’t Julialaantje is het honden- en kattenasiel voor de gemeenten Delft, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk en Westland. Wij zetten ons in om de honden en de katten die in ons asiel worden geplaatst op te vangen, te verzorgen en te zorgen voor een goede herplaatsing. Tevens is binnen ons dierentehuis een hondenpension ingericht, waar eigenaren hun honden voor korte of lange(re) tijd kunnen onderbrengen.

Is het je droom om dagelijks dieren te verzorgen? Wil je alles doen om elk dier een prettig verblijf te geven en een fijn (t)huis voor de rest van zijn/haar leven? Wil je dit doen met een enthousiast team van vaste medewerkers, vrijwilligers en stagiaires en wil je hieraan leiding geven? Dan is deze functie wat voor jou.

Wat doet de assistent-beheerder?

Een assistent-beheerder is samen met de beheerder verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering binnen het dierentehuis. Zij of hij plant, organiseert en coördineert de werkzaamheden en is medebepalend in de ontwikkeling van beleid, kaders en richtlijnen ten behoeve van de exploitatie en verdere professionalisering van het dierentehuis. Daarbij draagt zij of hij zorg voor de werving van vrijwilligers en geeft leiding aan het personeel op de werkvloer. Een assistent-beheerder voert de contacten met betrokken partijen en is verantwoordelijk voor de profilering van het dierenasiel naar buiten toe, waaronder middels het gebruik van moderne communicatiemiddelen, zoals de website en social media.

Wie zoeken wij?

Jij bent een actieve, betrokken en besluitvaardige assistent-beheerder met hart voor dieren én mensen. Binnen deze functie stuur jij de dagelijkse teams aan en natuurlijk help jij zelf ook mee. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor de bezoekers, de dierenarts, de dierenambulance en jij werkt nauw samen met de beheerder en het bestuur van de stichting. Jij zorgt voor de werving van vrijwilligers om het team verder te versterken. Jij coördineert de ontvangst van de dieren, de plaatsing, de administratie en de opvolging om te horen hoe het gaat met de hond, de kat en het (nieuwe) baasje. Jij hecht veel belang aan hygiëne en hebt hierin een duidelijke en actieve rol. Jij wilt met het asiel een stap voorwaarts doen met betrekking tot duurzaamheid, efficiency en maatschappelijk belang en wilt hierin, samen met het bestuur, een actieve rol spelen.

Wat vragen wij?

 • HBO/MBO+ niveau met diploma dierenverzorger of diploma paraveterinair.
 • In bezit van het diploma ‘besluit houder honden en katten’.
 • Ervaring in leidinggeven, waarbij jij mensen op een sympathieke manier weet aan te sturen.
 • Zorgen voor een veilige werkplek voor de vaste medewerkers, de vrijwilligers en de stagiaires.
 • Organisatietalent.
 • Jij houdt je aan je afspraken.
 • In bezit van het rijbewijs.

Wat bieden wij?

 • Een jong en enthousiast team vaste medewerkers en vrijwilligers, dat liefdevolle zorg en aandacht geeft aan alle aanwezige dieren.
 • Een actief leer-werkbedrijf, waarin stagiaires de gelegenheid krijgen om kennis te maken met de praktische aspecten van hun opleiding.
 • Maar vooral een veelzijdige, verantwoordelijke en dankbare baan, waarin jij kennismaakt met de verrassende eigenschappen van elk dier, die jij mag matchen met de (nieuwe) baasjes.
 • Doorgroeimogelijkheden naar de functie van beheerder.
 • Een start met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van zes maanden om aan elkaar te wennen en een goede wederzijdse inschatting te maken over de werkzaamheden.

 

Wij ontvangen graag jouw motivatiebrief met curriculum vitae over wie jij bent, welke mogelijkheden jij ziet en wat jij kunt betekenen voor ons dierentehuis. De brief kun jij sturen naar info@asieljulialaantje.nl t.a.v. C. Berghuis. Heb jij vragen, dan kun jij contact opnemen met via clem.berghuis@kpnmail.nl.

De sluiting van de termijn bij deze vacature is 15 mei 2023. Maximaal één week na het verstrijken van de sluitingstermijn krijg jij van ons een reactie.
Namens het bestuur van de stichting,

Clem Berghuis
Bestuurslid personeelszorg