Asiel

Honden
Dieren kunnen om verschillende redenen bij ons terecht komen. Soms worden ze door hun baasjes afgestaan, of ze worden als vondeling binnengebracht. Wanneer een dier wordt gevonden houden wij het veertien dagen in bewaring. Dit geeft de eigenaar de gelegenheid om zijn of haar vermiste huisdier terug te vinden. Na deze termijn is het dier vrij voor herplaatsing.

Wij verzorgen alle honden en katten uiteraard met veel liefde en geduld. Als het nodig is, socialiseren wij het dier, zodat het beter met mensen en de andere logees kan omgaan. Ook geven we het asieldier medische behandeling of trimbeurt, mocht dit nodig zijn. Voor het plaatsen worden de honden en katten ingeënt, gechipt, ontwormd en ontvlooid. Alle volwassen katten worden vóór plaatsing gecastreerd of gesteriliseerd.

Wanneer u een van onze kittens adopteert en u laat hem of haar op of voor een leeftijd van 6 maanden castreren/steriliseren dan kunt u dat bij onze dierenarts tegen een gereduceerd tarief laten doen.

Voorwaarden om een hond te adopteren
Wilt u het nieuwe baasje worden van een hond uit het asiel? Voor een hond uit ons asiel vragen wij een vergoeding van €125,-. Indien de hond jonger is dan 1 jaar vragen wij €200,- Elke hond in het asiel is ingeënt, gechipt, ontwormd en ontvlooid.

Tips voor verantwoord huisdieren houden, vindt u HIER. Lees het eens rustig door, hier staat heel veel informatie over bijvoorbeeld de verzorging, maar ook over de verwachtte kosten.

Als uw hond gevonden en in ons asiel terecht gekomen, dan vragen wij u om een vergoeding van €10,- per dag op het moment dat u hem of haar weer ophaalt. (dit is exclusief eventuele dokterskosten)

Voorwaarden om een hond af te staan
Wilt u een hond afstaan aan het asiel? Dan gelden de volgende voorwaarden:

  • U bent in het bezit van een geldig entingsbewijs. De hond moet minimaal twee weken van tevoren zijn volledig ingeënt zijn met de jaarlijkse cocktail-enting. Voor de verzorging van uw hond vragen wij een vergoeding van €70,-.
  • Neem éérst altijd contact met ons op: 070-3902192

Als u een dier vindt wat in ons gebied thuishoort, kunt hem/haar zonder kosten bij ons brengen. Neem wel even van te voren telefonisch contact met ons op: 070-3902192

Katten
Voorwaarden om een kat te adopteren
Wilt u het nieuwe baasje worden van een kat? Hier vragen wij een vergoeding voor. Voor kittens en katten tot 10 jaar is dit €95,-. Voor onze senioren, vanaf 11 jaar, is de vergoeding €85,- Alle katten zijn op het moment dat ze geplaatst worden gesteriliseerd en gecastreerd. Verder zijn ze dan ook ingeënt, ontwormd, ontvlooid en gechipt.

Tips voor verantwoord huisdieren houden, vindt u HIER. Lees het eens rustig door, hier staat heel veel informatie over bijvoorbeeld de verzorging, maar ook over de verwachtte kosten.

Is uw kat gevonden en in ons asiel terecht gekomen, dan vragen wij u om een vergoeding van €10,- per dag op het moment dat u hem of haar weer ophaalt.

Voorwaarden om een kat af te staan
Wilt u een kat afstaan aan het asiel? Dan gelden de volgende voorwaarden:

  • De kat moet tenminste 2 weken van tevoren geënt zijn tegen niesziekte en kattenziekte. De enting mag niet ouder zijn dan 1 jaar
  • De kat moet gesteriliseerd/gecastreerd zijn.
  • Voor de verzorging van uw kat vragen wij een vergoeding van €45,-
  • Neem éérst altijd contact op met ons: 070-3902192

Als u een dier vindt in ons gebied, kunt hem/haar zonder kosten bij ons brengen. Neem wel even van te voren telefonisch contact met ons op: 070-3902192