Over ons asiel

U bent hier: Home » Ons Asiel
Dierenasiel ‘t Julialaantje vangt honden en katten op uit de gemeenten Rijswijk, Delft, Nootdorp en Westland. We hebben hierover afspraken met de gemeenten en onder andere met dierenambulance en diverse dierenartsen. Ook komt het voor dat bewoners uit deze gemeenten gevonden dieren brengen of eigen dieren afstaan waarvoor zij zelf niet meer kunnen zorgen.

Wanneer een dier gevonden wordt, houden wij het dier veertien dagen in bewaring. Dit geeft de eigenaar de gelegenheid om zijn of haar vermiste huisdier terug te vinden. Uiteraard proberen we ook zo snel mogelijk de eigenaar op te sporen. Als de eigenaar na 2 weken zich niet meldt of niet te vinden is, is het dier vrij voor herplaatsing. Dit geldt ook als de eigenaar afstand van de hond of kat gedaan heeft. Dat is wettelijk zo geregeld.

Na deze 2 weken kijken we of het dier klaar is voor plaatsing. Want vooraf wordt door onze dierenarts de hond of kat medisch gecontroleerd. En mocht dit nodig zijn, zullen we het dier eerst de extra medische verzorging geven voordat ze geplaatst worden.

Voor het plaatsen worden de honden en katten ingeënt, gechipt, ontwormd en ontvlooid.

Bij onze honden beoordelen we natuurlijk ook het gedrag en de houding van het dier ten opzichte van mensen, soortgenoten en andere dieren, en zijn omgeving. Als het nodig is, socialiseren we de hond voor een betere omgang met mensen en andere dieren.

En is een trimbeurt nodig? Dan geven we de hond natuurlijk een heerlijke knip- en wasbeurt in onze eigen trimruimte.

Alle volwassen katten en poezen worden vóór plaatsing gecastreerd of gesteriliseerd.
Wanneer u een van onze kittens adopteert dient u hem of haar op of voor een leeftijd van 6 maanden castreren/steriliseren.

We verzorgen alle dieren met veel liefde en geduld.

Zo weten we zeker dat onze dieren zo fit en optimaal klaar zijn voor adoptie.

Bij het plaatsen letten we er op dat er een echte match is tussen de nieuwe eigenaar en kat of hond. En dat kan alleen door persoonlijk contact. Daar hechten we veel waarde aan. Maak snel een afspraak om te komen kijken en uw nieuwe huisgenoot te ontmoeten. We zullen u dan alles over de hond of kat vertellen. Bel ons om een afspraak maken.

Regelmatig vangen we dieren op “met een gebruiksaanwijzing” of een medisch verleden. Deze levensverhalen van de kat of hond vertellen we u altijd eerlijk en oprecht. Want we willen absoluut voorkomen dat er teveel gesleept wordt met de dieren. Daarom nodigen we u uit voor persoonlijk gesprek bij ons in het asiel. Het telefonisch adopteren of reserveren van een dier is daarom niet mogelijk via deze site of telefonisch. Want we willen graag een goede plaatsing, voor zowel het dier als voor u.

Helaas kan het gebeuren dat door omstandigheden u niet meer voor uw huisdier kunt zorgen. Wij vangen met veel liefde en toewijding uw trouwe huisgenoot op. Aan het afstaan van dieren zijn kosten verbonden. Lees hier meer over de tarieven voor honden of katten. Deze opbrengsten gebruiken we om onze opvang te financieren.

Contact

Streekdierentehuis ’t Julialaantje
Julialaantje 50
2283 TB Rijswijk
070 – 390 21 92
info@asieljulialaantje.nl

Openingstijden

WIJ WERKEN ALLEEN OP AFSPRAAK!
maandag 13:30 - 16:30u
dinsdag 13:30 - 16:30u
woensdag 13.30 - 16.30u
donderdag 13:30 - 16:30u
vrijdag 13.30 - 16:30u
zaterdag 10:00 - 14:30u

 

 

Volg ons op

Facebook

     

Donaties: Bankrekening NL71 INGB 0003113509 t.a.v. Dierenasiel ’t Julialaantje Rijswijk