Verzorgers / Bestuur / Vrijwilligers

U bent hier: Home » Ons Asiel » Onze vrijwilligers en organisatie

Wilt u mooie dierenverhalen ontvangen?


Al vele jaren vormen Thea, Marcia, Esther, Jacqueline en Marian het vaste medewerkersteam van bij ’t Julialaantje. Met hun grote hart voor dieren verzorgen zij de dieren in het asiel en pension.

Zij zijn alle 5 volledig gekwalificeerd voor de intensieve zorg voor de dieren die bij ons verblijven. Zij kennen de regelmatig terugkerende klanten persoonlijk en weten met welke bijzonderheden ze bij onze logees rekening moeten houden.
Zij waken over onze asieldieren en niet zelden worden de echt kwetsbare dieren in de avonduren thuis verzorgd. Zij gaan tot het uiterste om het de dieren naar hun zin te maken en weten ook hoe ze om moeten gaan met moeilijk hanteerbare dieren.

Met elkaar zijn zij verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en werkzaamheden op ’t Julialaantje. Thea is de beheerder, maar door de ruime openingstijden werken zij met een werkschema, waardoor de werkuren verdeeld kunnen worden. U treft dus altijd één van de dames aan.

Gelukkig krijgen zij hulp van veel vrijwilligers die ons ondersteunen. Dat is veelal schoonmaakwerk, maar ook bij administratief werk helpen vrijwilligers.
De zorg voor en omgang met de dieren ligt echter primair bij onze vaste bezetting, want vaste gezichten en stemmen geven de dieren hun dagelijkse ritme en rust. In een enkel geval ondersteunt een vrijwilliger maar altijd onder leiding van één van de dames.

Naast deze vrijwilligers heeft ’t Julialaantje nog een grote achterban die zich voor het asiel en pension inzet. Op braderieën, evenementen en bij open dagen komt u hen tegen. En op de achtergrond verzorgen zij de communicatie zoals folders, sponsoracties en posters van onze dieren.
Wilt u zich ook inzetten voor het asiel en het pension, laat het ons weten via een mailtje aan info@asieljulialaantje.nl  Als wij voor speciale acties vrijwilligers zoeken, laten wij dat via deze site en facebook uiteraard weten.

Ook het bestuur van ’t Julialaantje bestaat uit vrijwilligers. Zij zijn verantwoordelijk voor het besturen van het asiel en het pension. Denk daarbij aan de contacten met gemeenten en fondsen. Daarnaast houden zij de lange termijn ontwikkelingen in de gaten en werken daar de plannen voor uit. Vanzelfsprekend hebben zij regelmatig contact met de dagelijkse bezetting, omdat er natuurlijk ook veel overleg over de dagelijkse gang op ’t Julialaantje nodig is.

Het bestuur staat onder voorzitterschap van Marja en daarnaast maken Edward en Ruud deel uit van het bestuur. Zij verrichten hun werkzaamheden op vrijwillige basis en ontvangen hiervoor geen vergoeding. Wat ook hen bindt is vanzelfsprekend hun liefde voor dieren.

Contact

Streekdierentehuis ’t Julialaantje
Julialaantje 50
2283 TB Rijswijk
070 – 390 21 92
info@asieljulialaantje.nl

Openingstijden

maandag 13:30 - 16:30u
dinsdag 13:30 - 16:30u
woensdag 13.30 - 16.30u
donderdag 13:30 - 16:30u
vrijdag 13.30 - 16:30u
zaterdag 10:00 - 14:30u

Wij werken momenteel alleen op afspraak! 
Meer informatie: 070-3902192

 

Donaties: Bankrekening NL71 INGB 0003113509 t.a.v. Dierenasiel ’t Julialaantje Rijswijk