Nu is elk dier dat goed terecht komt wel een feestje, maar Spot was wat dat betreft voor ons wel de plaatsing van het jaar 2020! Een jonge gevonden Stafford, onzeker en wantrouwend. Gedumpt, want er meldde zich niemand meer voor. Dit type hond is lastiger om de perfecte baas voor te vinden, dus daar zijn aardig wat maandjes overheen gegaan. Ook was er nog wel wat werk aan hem en we durven met trots te zeggen dat hij hier flink opgeknapt is in die tijd.

Gelukkig was deze periode ook Rottweiler Nora er, een pittige dame met verleden die hier ook tot rust is gekomen en weer helemaal hond werd én ook uiteindelijk via onze collega’s in Zeist geplaatst is! In dat gekke ‘Coronajaar’ vrolijkten zij samen de boel extra op.

Maar, een fijn eigen huis is altijd beter, dus wat waren we blij toen er leuke mensen zich meldden voor onze Spot! Hun hond, ook een beetje een type als Spot, was helaas overleden en ze waren op zoek naar een nieuw maatje.
Na een paar kennismakingen is hij definitief met ze meegegaan en al snel kregen we leuke berichtjes. Eerst even wat minder, want ze moesten vrij snel na plaatsing langs de dierenarts omdat ie een ontsteking had gekregen op een onhandige plek (het blijven levende wezens hè 😉 ) maar dat genas gelukkig snel. Spot bleek perfect bij zijn baasjes te passen en ze zijn lekker verder met hem aan de slag gegaan. De laatste mail, alweer even geleden, willen we toch nog graag delen. Omdat het zo mooi is te zien, juist bij dit soort honden die het al moeilijker hebben, dat zó goed af kan lopen! <3

“Beste allemaal,

Op de valreep van het jaar nog een mailtje om jullie te laten weten hoe het met Spot gaat. Het is een happy kereltje die volop geniet van grote wandelingen, spelen met andere honden, detectie training, puzzelen en heel heel veel liefde en knuffels. Wij hebben hem volledig in ons hart gesloten en elke dag met hem is weer een feestje. Hij is goed gehoorzaam en genieten volop van hem. Het leuke is dat mensen heel positief op hem reageren en vaak een soort van vertederd raken door hoe blij, vriendelijk en onbevangen hij is.

Wij hopen nog heel lang van en met hem te mogen/kunnen genieten!

Wij wensen jullie allemaal een heel goed en vooral ook gezond 2021 en hopen dat jullie je goede werk kunnen blijven voortzetten in 2021 en nog vele jaren daarna.


Hartelijke groeten van Mandy, Arthur en de hoofdrolspeler Spot”