U bent hier: Home » Hoe gaat het met… Sumo?

Hoe gaat het met… Sumo?

Sumo was gevonden en er heeft zich geen eigenaar meer gemeld. Dus na vaccinatie, castratie enz was het tijd een nieuw baasje te vinden voor hem. Dit werd een beetje een uitdaging, want Sumo was niet de állermakkelijkste 😉 Hij was nogal pittig en vind maar eens iemand die daarmee om kan gaan. Gelukkig hoefde Sumo niet heel lang te wachten voordat een geschikt baasje zich meldde. En gelukkig hoefden wíj niet heel lang te wachten op goed bericht!

“Graag wil ik laten weten dat het goed gaat met Sumo. Hij heet hier inmiddels Jamie.

De reis hierheen vond hij intimiderend, maar eenmaal in de kamer verkende hij al miauwend alles om zich heen.
Dezelfde avond kwam hij al achter me tegen me aan liggen toen ik op het bed in zijn kamer zat.

Hij eet nog steeds direct zijn hele bakje leeg. Ik geef hem wel 4 keer per dag eten, en hij wordt er rustiger van.

Een papyrusvlecht met pluim is zijn speeltje dat ik de eerste dag voor hem maakte. Hij gaf na de 1e x spelen, dezelfde avond meteen aan weer te willen spelen, door het te pakken.

Hij gedraagt zich keurig, gaat netjes op de bak. Miauwt vrolijk als je binnenkomt, en geeft nog altijd kopjes.

Zijn grillige buien (met aanval) nemen af. Als hij erg veel energie heeft in alleen maar een kamer, kan het opkomen, spelen helpt dan. En als hij teveel geaaid wordt, kan t hem ook ineens teveel zijn. Ik herken het al, en laat hem dan met rust, maar blijf wel bij hem. Het worden meer waarschuwingen dan aanvallen. Hij komt vaak tegen me aanliggen als ik bij hem zit.

De lappenuitwisseling met de andere 2 katten ging goed, en de katten hebben elkaar al geroken en gehoord, zelfs gezien.

Al 3 keer heeft Jamie in gedeeltes van het huis kunnen lopen waar de andere 2 op dat moment niet konden komen. En andersom. Zijn kamer bleek dan wel zijn rustpunt tussendoor. Volgens mij kijkt Jamie er meer naar uit De andere 2 echt te ontmoeten dan de andere 2, maar dat wachten we nog even af.

Al met al gaat het heel goed met hem, en ben ik heel blij met hem. Nogmaals dank voor de goede zorgen toen hij bij jullie woonde.”