Wesley was gedumpt en daarom wisten we hier ook weinig over hem te vertellen. Hij kwam hier vriendelijk over, maar eenmaal geplaatst bleek hij toch niet zo makkelijk te zijn als gedacht. Helaas kwam hij daardoor terug in het asiel.
Gelukkig niet veel later kwam er toch iemand die het met hem aandurfde en geduld had en doorgezet heeft!

“Hallo dames,

Eindelijk dan een paar foto’s van mij. Zoals jullie kunnen zien gaat het goed met mij. Het is hier lekker rustig. Geen andere katten en ik heb ook een hele grote tuin.
Het liefst ga ik ’s nachts naar buiten (via het kattenluik) en daar zijn ook allemaal tuinen met andere katten waar ik vriendschap mee heb gesloten. Over het eten en de service heb ik ook niet te klagen. Ik word op mijn wenken bediend.

Anne: Beau is een stuk rustiger geworden en ook aanhankelijk. Hij heeft nog wel zijn streken om mij aan te vallen maar dat komt omdat hij schrikt van iets. Heb hem nu aanstaande zaterdag 9 weken en ondanks de eerste moeilijke weken met hem (hij was gestressd, nerveus, wantrouwig en soms heel agressief) is het nu toch wel een eindeloze kat geworden. Hij is lief aanhankelijk en ik merk aan hem dat hij het heel erg naar zijn zin heeft bij mij.

Ik ben ook heel blij met hem.😃 Mensen die een kat uit het asiel nemen moeten beseffen dat vaak de achtergrond van de kat onbekend is en je weet niet wat de kat allemaal heeft mee gemaakt. Daarom is het gewoon geduld, geduld en geduld hebben en dat ontbreekt helaas vele mensen. Zij denken een perfecte kat te krijgen die zich direct aan hen aanpast maar dat werkt dus echt niet zo. Wij mensen vinden het ook niet prettig om maar steeds in een andere omgeving te wennen en vooral niet als wij de mensen niet kennen.

Dat geldt helemaal voor asiel dieren!!!

Mensen moeten er bewust van zijn dat de kat gestrest kan zijn en de mensen moet leren kennen. Niets verlangen van de kat en hem/haar op zijn eigen manier laten wennen in een nieuw huis. Laat het dier in zijn waarde en als je de tijd neemt komt het gelukkig meestal nog helemaal maar goed met het dier.

Hoop dat mensen die een kat/hond uit het asiel nemen dit beseffen voordat zij dit doen. Laat het dier in zijn waarde en geef hem/haar de kans om op zijn eigen manier met de nieuwe situatie om te gaan. Niks dwingen!!!!

Ik ben in ieder geval blij dat Beau en ik nu goede maatjes zijn. Het kost tijd maar het is het wel waard.

Wil u hartelijk bedanken voor de inzet die u heeft gedaan om voor Wesley (Beau) alsnog proberen te plaatsen en met geduld heb ik een hele toffe kat.

Vriendelijke groet,

Anne en poot van Beau.”