Het blijft spannend voor Pleuntje…

Vrijdag 20 november heeft Pleuntje haar check-up weer gehad bij de specialist. En hoewel ze het best goed doet, is nog niet zeker of haar heupkop behouden kan worden. Als het niet goed geneest, kan het zijn dat die er alsnog uit moet. Dit is geen drama, maar het is natuurlijk het mooist als dit niet nodig blijkt. Over 3 weken gaat ze weer terug naar de specialist om de pin uit haar poot te laten verwijderen en dan kan hij goed kijken hoe het er van binnen uitziet en eventueel meteen verder opereren. Dus… we moeten blijven duimen de komende 3 weken!

Gelukkig vond de specialist het goed als ze iets meer bewegingsvrijheid kreeg; ze had eerst absolute hokrust, nu mag ze rondlopen in het kamertje als ze maar nergens op springt. Dus het is wel een heel kaal kamertje, maar het is voor een goed doel 😉 Toen we terugkwamen van de check-up kreeg ze een lekker bakkie vlees zoals u kunt zien op de foto, haha!

Als Pleuntje over 3 weken weer bij de specialist is geweest, gaan we weer kijken wanneer we op zoek gaan naar adoptanten. Daar gaan we nu nog niet aan beginnen; haar herstel duurt nog wel even.

Is dit de eerste keer dat u Pleuntje voorbij ziet komen? Lees dan hieronder haar verhaal:

Lieve mensen, het geld is binnen!!!
Hartverwarmend weer hoe mensen gedoneerd hebben, zodat Pleuntje haar dierenartsrekening betaald is 😀

Dit mooie jonge, maar zeer onfortuinlijke dametje werd gevonden met een raar loopje. Op de röntgenfoto bleek ze een lelijke breuk te hebben in haar achterpootje. We hebben direct een oproep gedaan om haar eigenaar te vinden, maar tot op heden geen reacties… Uiteraard gingen we het niet afwachten, want de gezondheid gaat voor, dus Pleuntje is inmiddels geopereerd door de specialist.

De voorlopige rekening was € 600,- en dat is natuurlijk al behoorlijk wat geld voor een asiel. Want Pleuntje is niet het enige medische zorgenkind van ons. Regelmatig komen er gedumpte katten binnen in slechte conditie. Bijvoorbeeld met ontstoken gebitten die onder handen genomen moeten worden door de dierenarts en dat is ook niet goedkoop; deze behandeling begint vanaf ruim € 100.- en in die prijs zit bijvoorbeeld nog geen narcose of pijnstilling o.i.d., dus dat loopt heel rap op. Vooral omdat we, zoals hiervoor gezegd, tegenwoordig steeds meer katten binnenkrijgen die zulk soort ‘achterstallig onderhoud’ 😉 hebben.
Resultaat: in oktober alleen al in 2 weken € 800 euro aan gebitsbehandelingen!!

Daarom deden wij een oproep, een vraag om hulp: hulp voor Pleuntje haar rekening. Maar dus eigenlijk ook hulp voor die andere zielige dieren; waaronder o.a. katten Muts, Joshua en Flower die nu zonder pijn aan hun bekje zijn!
Hulp om onze dierenartsrekeningen te betalen, zodat we ná deze lieverds ook al die andere onfortuinlijke dieren kunnen BLIJVEN helpen.

En die hulp kwam in grote getalen en getallen 😉 Niet alleen de dieren doet dat goed, want daar is het natuurlijk voor, maar wij als verzorgers zijn toch weer erg ontroerd door alle lieve mensen die hebben bijgedragen. Er bleek ook nog een andere stichting later een actie opgezet te hebben, Dierenacties Westland, en daardoor zijn de eerder genoemde dure gebitsbehandelingen ook betaald. FANTASTISCH!!

Mocht u nou ons werk willen blíjven steunen, want die dierenartsrekeningen blijven natuurlijk altijd doorgaan, dan kunt u hier kijken hoe: https://www.asieljulialaantje.nl/doneer/

Wij danken u zeer alvast: Pleuntje haar lotgenootjes en hun verzorgers!  🥰

Ps:
Met Pleuntje zelf gaat het ook goed: de hechtingen zijn afgelopen vrijdag verwijderd en ze heeft meteen haar check-up gehad en tot nu toe geneest ze voorspoedig! Binnenkort een meer uitgebreide update met een fotootje 🙂

Pleuntje wordt voorlopig nog niet gereserveerd. Tegen de tijd dat zij geplaatst mag worden, zullen we dat uiteraard melden!