U bent hier: Home » Oud-bewoner Thomas (nu Dax) maakt indruk!

Oud-bewoner Thomas (nu Dax) maakt indruk!

Zo leuk! Wij worden altijd heel erg blij van leuke verhalen van onze oud-bewoners. Ditmaal Thomas, nu Dax, die blijkbaar iedereen weet in te pakken tijdens de hondencursus!

 

Beste allemaal,

Het gaat heel goed met Dax. We zijn stapel gek op hem en hij doet het zo goed met iedereen. In september zijn we met een beginnerscursus gedragstraining begonnen. Chris met Dax en ik met onze “huishond” Bobbie. Zo konden we in een gecontroleerde situatie zien hoe Dax reageert op andere mensen en honden buiten zijn terrein om. Ook kunnen onze honden zo rustig kennis met elkaar maken en we hopen dat ze zo maatjes gaan worden zodat we ze samen mee kunnen nemen als we op pad gaan.

Tot nu toe gaat dit erg goed. We lopen inmiddels gezamenlijk met Dax en Bobbie naar de training ( op een kwartiertje lopen van ons terrein ) en op het trainingsveld heeft Dax nauwelijks oog voor de andere honden of mensen omdat hij heel geconcentreerd met Chris bezig is. De eerste weken hield hij het alleen kort vol met zijn concentratie maar dit hebben we opgebouwd en de laatste weken kon hij de hele les mee doen. Hij vindt het heerlijk om zo bezig te zijn en wij blijven zo ook gemotiveerd om te oefenen.

De cursusleider gaf aan dat hij normaal gesproken best gereserveerd is bij rottweilers maar vanaf het eerste moment was hij fan van Dax. Hij vindt het een geweldige hond!

In de herfstvakantie heeft onze dochter Sanne met haar vriend voor Dax gezorgd en dat ging prima. Zij hebben erg geoefend met netjes meelopen en dat is enorm verbeterd. Sanne heeft daarna ook een les meegedaan met de cursus en ook daar deed Dax het fantastisch mee. Volgende week gaan we met Dax beginnen met de gevorderde cursus en dan nemen we Bobbie ook weer mee.                                                        

Ik stuur wat foto’s mee om een impressie te geven van Dax op de cursus en in een volgende bericht stuur ik even een foto van mijn dochter met Dax en haar vriend met Bobbie; dan kunnen jullie ook even zien wat hopelijk zijn maatje gaat worden 😉

Zo zijn jullie weer wat bij gepraat. Hopelijk vinden jullie het leuk om nog even op de hoogte gehouden te worden van Dax zijn avonturen.

 

Groetjes van mij en een poot van Dax