U bent hier: Home » Pleuntje… van pech- naar geluksvogel!

Pleuntje… van pech- naar geluksvogel!

Kent u Pleuntje nog? Het jonge pechvogeltje dat gevonden werd met een gebroken heupkop?

We gingen direct op zoek naar de eigenaar, maar die heeft zich nooit meer gemeld… Uiteraard hebben we haar in de tussentijd naar de orthopedisch specialist dr. How gebracht en die heeft haar voor een mooie prijs kunnen opereren voor ons. Eerst heeft hij geprobeerd de heupkop te behouden, maar helaas lukte dit niet en is hij later overgegaan tot het verwijderen van de heupkop. Kleine dieren kunnen hier prima mee leven. (google maar eens op girdlestone kat).

We hebben een oproep op onze site en op Facebook gedaan of mensen ons wilden helpen met het betalen van de dierenartsrekening, want we hadden niet alleen deze rekening, maar de gewone dierenartsrekeningen gingen ook gewoon door en die zijn tegenwoordig best hoog, aangezien we veel dieren binnenkrijgen die b.v. een gebitssanering nodig hebben o.i.d. voordat ze weer gezond geplaatst kunnen worden.
Nou, daar werd weer hartverwarmend op gereageerd door onze volgers en binnen no-time hadden we die het benodigde bedrag binnen!

Na een wekenlange revalidatie (eerst mét heupkop en toen nog zonder) én een sterilisatie was het dan eindelijk zo ver om rustig aan een baasje te gaan zoeken voor Pleuntje. We kregen een leuke mail binnen van mensen die eigenlijk op andere katjes reageerden, maar we vonden ze zo goed klinken voor onze Pleun dat we de stoute schoenen aangetrokken hebben en ze benaderd hebben of ze misschien ook voor háár konden vallen. En dat konden ze! Dus zodra Pleuntje de deur uit mocht, hebben ze haar opgehaald en is Pleuntje haar nieuwe leven begonnen! U begrijpt dat we het héél fijn vonden om goed nieuws te krijgen van ons zorgenkindje:

“Dag lieve dames van het Julialaantje,

We wilde jullie graag nog een update sturen over onze Pleun:
Ze is nu iets meer dan twee weken bij ons en het gaat super met haar! In haar eigen kamertje ligt ze graag naar de vogels buiten te kijken op de vensterbank en te dutten op de stoel, als wij slapen blijft ze daar. Verder ligt ze bij ons op de bank op een dekentje en speelt ze heel veel met haar knuffelschildpad, met de plinten en soms met een balletje.

Ze is nog steeds superlief en heel erg nieuwsgierig, vooral in de keuken is veel te ontdekken. Springen op hoge dingen doet ze (nog) niet, dus de eettafel en het aanrecht zijn voorlopig nog niet ontdekt. Eten blijft haar aller favoriete bezigheid, ook ons eten is heel erg interessant voor haar.

We zijn een keer langs gegaan bij dr How omdat ze wat minder goed liep, maar er was niets aan de hand en het herstel gaat heel goed. Soms is ze gewoon te enthousiast, dus waarschijnlijk was het wat overbelast. Nu doet ze veel rustiger aan en loopt ze weer heel mooi.

Heel erg bedankt voor jullie goede en lieve zorgen voor Pleuntje, wij zijn super blij met haar!!

Groetjes,

Sjoerd en Ilse”