4 mei 2020. Weer een aantal weken voorbij in ’t Julialaantje tijdens de Corona crisis.

Het voelt allemaal vreemd aan. We werken maar met kleine ploegjes en alleen op afspraak. We plaatsen nog steeds dieren, want hoe minder dieren in het asiel, hoe beter natuurlijk. Vooral als wij onverhoopt ziek zouden worden. Alleen dan wel wat anders dan normaal 😉

De afgelopen weken hebben we weer mooi een aantal dieren een nieuw huis mogen geven. Eindelijk mocht Bordeaux Dog Indy geplaatst worden. Indy had nogal wat pech gehad; ze was als pup bij een broodfokker vandaan gekomen en daarna is ze niet veel verder dan haar tuin geweest. Nadat ze hier afgestaan was, is ze op een gegeven moment gereserveerd door iemand uit België. En op de dag dat ze weg mocht, werd de grens gesloten… In overleg met én met behulp van de adoptant (die zelf in het verleden een stichting voor herplaatsers heeft geholpen) zijn we toen op zoek gegaan naar een nieuw huisje. Het duurde even voordat we de geschikte baas hadden gevonden en Indy haar gevoelige huidje was weer wat onrustiger geworden dus deze mensen moesten even wachten, maar wat waren we blij dat we haar eindelijk in goede gezondheid uit konden zwaaien! Niet dat Indy ons in de weg zat; we hebben genoten van deze lieverd! Maar het is altijd fijn als ze dan naar een eigen huisje kunnen gaan.

Ook hebben we goede huizen gevonden voor meerdere katten: o.a. Ragnar, Hans, Bennie, Aurora en……… we hebben eindelijk die gouden mand gevonden voor onze Winnie! Van allemaal hebben we ook al bericht dat het goed met ze gaat en ze al helemaal thuis zijn.
Vooral Winnie zijn we erg blij mee, want zij verbleef al 4 maanden bij ons en werd elke keer voorbij gelopen. Ze heeft nu een supermooie plek met veel ruimte waar ze lekker op muizen kan jagen, misschien dat ze het enkeljagen nu achterwege laat? 😉

Wat nu overgebleven is, zijn de wat schuwere katten. De relatief nieuwe asielbewoners Maurice en Hazes, waarvan we wel verwachten dat ze met (echt!) geduld ook huiselijke katten kunnen worden. Hermelien echter zal waarschijnlijk het gelukkigst zijn op bijvoorbeeld een boerderij; lekker muizen jagen en geen verwachtingen van mensen die willen knuffelen. Al onze plaatsbare katten zijn hier te vinden:

Plaatsbare Katten

Helaas zijn de honden Spot en Nora allebei nog steeds bij ons op zoek naar nieuwe bazen. Ze zijn allebei al eerder voorbij gekomen op Facebook en meer informatie is te vinden op onze website bij de plaatsbare honden. Hopelijk vinden we voor hun ook die ene geschikte baas!

Verder krijgen we nog veel dezelfde vragen via telefoon en e-mail. Om dat een beetje te beperken, zodat we ons zoveel mogelijk op de dieren kunnen richten, willen we nog even de belangrijkste vragen hier beantwoorden:

  • Even langskomen is dus niet mogelijk; we werken alleen op afspraak. En dan alleen voor belangrijke dingen zoals plaatsing en zwerfdieren.
  • We nemen nu geen nieuwe vrijwilligers aan; we werken juist met een zo klein mogelijk ploegje om besmetting van collega’s te voorkomen.
  • We nemen momenteel écht geen donaties zoals voer of handdoeken, enz. aan. Donaties via de bank zijn wel altijd zeer welkom uiteraard, zeker in deze tijden waarin we geen inkomsten uit het pension hebben. Mocht u ons willen steunen dan kan dat via bankrekening NL71 INGB 0003113509 t.a.v. Dierenasiel ’t Julialaantje Rijswijk.
  • Gastgezinnen hebben we nu niet nodig. Mocht dit onverhoopt wel het geval zijn, dan zullen we een oproep doen op onze website en op Facebook.
  • Heeft u interesse in een dier of andere vragen; bel ons dan even: 070-3902192 binnen onze openingstijden. Mocht dit echt niet lukken, dan kunt u ons een e-mail sturen: info@asieljulialaantje.nl
  • Als er geen kittens bij de plaatsbare katten staan, dan heeft bellen/mailen ook geen zin. Hou onze website in de gaten en Facebook. Daarop zullen we een oproep plaatsen als we baasjes zoeken.